1. אין בעיה לגייס כסף מהבנקים. הם רוצים להשכיר לנו כסף. צריך רק לדעת איך לבקש. לרוב בעלי העסקים אין מושג איך עושים את זה ולכן מומלץ להיעזר ביועצים. זה אולי נשמע כמו הוצאה מיותרת, אבל הרווח שאפשר להשיג בזכות היועץ יכסה בקלות את כל ההוצאה.
2. הבנקאי אוהב סדר, יציבות וביטחון ולכן צריך להציג בפניו את שלושת היסודות האלה: מסמכים מסודרים, תמונה ברורה של מצב העסק ותחושת ביטחון שהכסף שלו אכן יחזור אליו, בתוספת הריביות. יחד עם בקשת האשראי, כדאי להציג כל חומר נלווה שנראה רלוונטי: קטלוג תמונות, דוגמאות מוצרים, הסכמים, חומר פרסומי, אתר אינטרנט. זה משפיע לטובה על שיקול הדעת של הבנקאי במתן האשראי.
3. למנהל הסניף יש סמכות לתת אשראי גם ללא בטחונות, אך הוא מפעיל שיקול עסקי למי לתת אשראי וכמה, ובאיזו רמת חשיפה (במילים אחרות: כמה כסף הוא מוכן לתת ללא בטחונות). ההחלטה שלו מושפעת מהניסיון שלו, מהתקשורת שלך איתו ומהחוש העסקי שלו. המשמעות היא, שמנהלים שונים עשויים להחליט החלטות שונות לגמרי ביחס לאותו מקרה בדיוק. לפיכך, כשאתה רוצה לבקש אשראי, כדאי לך לפנות, במקביל, לשלושה בנקים. לפחות אצל אחד מהם תקבל תשובה חיובית: הראשון יאמר שהוא לא מעוניין בעסקה, השני יגיד ש"כן, אבל ניתן לך אשראי בשלבים" והשלישי יאשר מיד.
4. תמיד טוב לגייס כסף דווקא כשמצבך טוב וקל לך להשיג אותו. במקום לנוח על זרי הדפנה של התוצאות החיוביות הטובות, כדאי לגשת לבנק ולהגדיל את האשראי. מי יודע, אולי פתאום, בעוד שבועיים, תגיע הזדמנות עסקית של פעם בחיים. לא תרצה לפספס אותה, נכון?!
5. הבנקאי רגיש במיוחד בכל הקשור במתן האשראי, ויש לו סיבה טובה: מצד אחד, הרווח (התשואה) שיכול לנבוע לו מהעסקה הוא קטן, יחסית, סביב 10%-5% בלבד, ומצד שני, הוא לוקח סיכון גדול, שהכסף כלל לא יחזור אליו.
http://www.nativbm.co.il